Nieuws

Bedankt!

En dat was het dan… Alice in Bangweer zit er op. Het was werkelijk fantastisch!!! Voorzitter Michiel Blekkenhorst bedankt iedereen die heeft meegeholpen om er een groot succes van te maken. Want dat was het!

BEDANKT ALLEMAAL:

alle 17 spelers, de muzikanten, regisseur Romke Gabe Draaijer, de hertjes, bouw/decorploegen, kostuummakers, grime dames, locatiemanagers, straatmanager, geluid- en lichttechniek, de sponsoren, de bewoners van Auke Piers, Efterom, Buorren, Knibbelsteeg, Cafe het Wapen, Grutte Klaas en Yolanda, Peter garage, omkleedlocatie Albert en Ankie, film en foto’s en site Chanon, alle vrijwilligers en natuurlijk alle bestuursleden… en alle gasten die zijn komen kijken. Het was prachtig!

Nog meer mooie plaatjes, bedankt!

Alle vrijwilligers die hebben meegeholpen om het zo mooi te maken, super bedankt! Alle lof voor de decorbouwers, hulptroepen, begeleiders, locatiemanagers, bestuur, en natuurlijk de spelers, de techniek en de regisseur. En niet te vergeten alle sponsors en de gasten; zonder hen geen voorstelling. gelukkig kunnen we nog 3 keer genieten van dit sprookje, want je kunt er geen genoeg van krijgen! 

Langweer is trots op jullie 

UITVERKOCHT!

Alle voorstellingen zijn UITVERKOCHT! Iedereen blij, behalve als u natuurlijk te laat bent met bestellen. Dinsdagavond hebben alle sponsoren genoten van een fantastische try-out! Het is een magisch, sprookjesachtig stuk geworden waarbij het publiek twee uur lang verrast wordt door de mooie locaties en het prima acteerwerk. Heeft u kaarten? Dan bent u straks getuige van de zoektocht van Alice… naar wat? Naar zichzelf! En dat begint al in de kerk!

Laatste kans! Zondag bijna uitverkocht.

Feest in Langweer! Er zijn nog ca. 40 kaarten voor de ZONDAGAVOND 20 oktober verkrijgbaar, de andere 4 voorstellingen zitten bomvol! Kom naar de laatste voorstelling en geniet van de mooie afsluiting van een fantastische Alice in Bangweer 🙂

Koop snel uw kaarten op:
http://muziektheater-langweer.nl/kaartenverkoop/

 

Extra hulp gezocht

Beste Langweerders! Er is morgen nog wat extra hulp nodig voor wat hand en span diensten voor de opbouw van de decors. Zaterdag 12 oktober vanaf 13 uur, (wellicht ook nog vlak voor of tijdens de voorstellingen) en sowieso bij de afbouw van de decors op maandag 21 oktober vanaf de vroege ochtend. We zoeken nog iemand die heel handig is met touwen… tja, waarom? Kom dan kijken naar de voorstelling 🙂

Wilt u ons aub een handje helpen? Neem dan zsm contact met ons op. Via FB, mail: muziektheater@hotmail.com of bel onze voorzitter Michiel Blekkenhorst (06 51 427 101).

Donderdag, vrijdag en zaterdag uitverkocht!

Donderdag, vrijdag en zaterdag zijn de voorstellingen voor Alice in Bangweer UITVERKOCHT! Er zijn alleen nog kaarten voor 20 oktober: de zondagmiddag matinee om 15 uur en zondagavond de afsluiting om 20.30… De laatste kaarten, boek snel als je Alice niet wilt missen 🙂

 

Laatste kans om kaarten te kopen!

Nog 1 week te gaan en dan starten de 5 voorstellingen van Alice in Bangweer. Donderdag 17 oktober is ook al bijna uitverkocht, de zondagmiddag gaat ook hard en zondagavond heb je nog de meeste kans op kaarten! Dus twijfel niet langer en boek je kaarten voor deze bijzondere voorstelling en kom genieten van Alice en haar bijzondere medespelers!

Trek je leuke outfit aan, neem een plu mee en doe niet al te hoge naaldhakken aan ivm de wandeling door het dorp.

Kaartverkoop:
http://muziektheater-langweer.nl/kaartenverkoop

Vrijdag & zaterdag uitverkocht!

Nog maar twee weken en dan barst het sprookje Alice in Bangweer (8+) los in Langweer! De vrijdagavond en de zaterdagavond zjin al uitverkocht. Er zijn 150 plekken per voorstelling, dus het gaat rap. Bestel snel uw kaarten op: http://muziektheater-langweer.nl/kaartenverkoop voor de premiere op donderdag of de matinee op zondag of voor de allerlaatste voorstelling op zondagavond; het belooft een kleurrijk en bijzonder schouwspel te worden.

Houd u er rekening mee dat er te voet verschillende locaties bezocht gaan worden? Dat er zit- en staanplaatsen zijn en dat er ook scenes in de openlucht zullen zijn? Ga voor alle praktische informatie naar onze website: http://muziektheater-langweer.nl/parkeren/

Hier wilt u toch ook bij zijn! Ontmoet Alice en alle andere bijzondere figuren in dit hartstochtelijke sprookje.

Dresscode

U bent uitgenodigd om de bruiloft van Alice mee te maken in het sprookje Alice in Bangweer! We zouden het zeer op prijs stellen als de gasten een feestelijke dresscode aanhouden; u gaat tenslotte naar een uniek feestje!

We starten het verhaal in de kerk van Langweer; een prachtige locatie voor de start van een huwelijk! Boek snel uw kaarten en wees getuige!

Zaterdag 19 oktober uitverkocht!

De repetities zijn in volle gang! Er wordt hard gewerkt, veel gelachen en iedereen is enthousiast! En er zijn 7 poppenspelers in opleiding en in wording 🙂 … Het belooft een heel bijzondere voorstelling te worden. Dus boek snel kaartjes, voor ze op zijn, want er zijn er 150 per avond. Via onze website te bestellen. Over 4 weken is het al zover, het aftellen kan beginnen en dan komt Alice naar Langweer… eh Bangweer . 

De kaartverkoop loopt als een trein!! De zaterdagavond 19 oktober is al uitverkocht. Koop snel uw kaarten online via onze website voor de donderdag, vrijdag of zondag. Over 3 weken is het zover en beleeft Alice bijzondere avonturen in het mooie Langweer! U komt toch ook?

Container bij Doumastate voor rekwisieten MZT

Muziektheater Langweer heeft al eerder oproepjes gedaan via Facebook en het dorpsblad voor het verzamelen van rekwisieten voor de voorstelling Alice in Bangweer. Om al die spullen te verzamelen en op te slaan, staat er nu een container aan de Doumastate 13 (van Frank en Ulrike Bloemendaal). Daar kunt u per omgaande spullen zoals klokken, glazen potten, koffers etc. brengen. De deur is overdag los, u hoeft alleen een touwtje los en vast te maken. In de avond zal er een slot op komen. Er hangt een intekenlijst aan de binnenkant waar u op kunt schrijven wat u gebracht heeft zodat we het overzicht kunnen houden.

Graag op de lijst uw naam noteren, welke spullen en hoeveel u heeft gebracht. Ook graag vermelden of het “voor de heb” is, of om te lenen. Als het te leen is, graag uw naam en gegevens op een sticker/briefje op het voorwerp plakken. Maak voor uzelf een foto van wat u ons leent, zo kunnen wij er weer voor zorgen dat alles na de voorstelling terugkomt bij de rechtmatige eigenaren.

Wij kunnen ons voorstellen dat er spullen zijn die u ons wel wilt lenen, maar die u niet maanden in de container wilt zetten. Daar zullen we een datum voor afspreken zodat we het kunnen ophalen of dat u het kunt brengen. Dat zal gebeuren in de week van 23 tm 27 september. De uiterste datum dat alles compleet moet zijn voor de try-out en voorstelling is 27 september.

Het bestuur van het Muziektheater Langweer bedankt u alvast hartelijk voor de medewerking!

KICKOFF Alice in Bangweer

Donderdag 13 juni was de KICKOFF van Alice in Bangweer! In de kerk kregen alle 15 spelers, het bestuur, de locatiemanagers, stratencoördinator en vrijwilligers allemaal oranjekoek (aangeboden door Agnes van bakkerij Langweer) en koffie om te vieren dat het project nu echt van start gaat. Regisseur Romke Gabe Draaijer heeft het stuk voor Langweer geschreven en deze avond heeft iedereen het voor het eerst kunnen lezen. De reacties waren razend enthousiast. Romke Gabe is erin geslaagd om het sprookje om te zetten naar een voorstelling voor volwassenen (en kinderen) met humor, spanning en wijze levenslessen. Na het lezen van het script zijn we met z’n allen de locaties gaan bekijken. Het belooft een spectaculaire wandeltocht te worden. Iedereen is enthousiast en de spelers gaan nu de teksten leren.

 4 juli gaan we verder met de repetities. Alice in Bangweer… 17 tm 20 oktober 2019, zet maar vast in je agenda want dat wil je niet missen!!!

Wandeltheater ‘Alice in Bangweer’ wordt een sprookjesachtige belevenis

Wat er in oktober in Langweer staat te gebeuren is niet eenvoudig te beschrijven. Het is een openluchtspel maar ook veel meer dan dat. Het is een belevenis, een zoektocht door het dorp, achter een mysterieuze vrouw aan, op zoek naar de zin van het leven. Al wandelend wordt het publiek meegezogen in het theaterstuk Alice in Bangweer. “Je ziet drie scènes onderweg en op verschillende locaties in het dorp. Uiteindelijk eindigen we samen weer op één plek”, vertelt de talentvolle regisseur Romke Gabe Draaijer.

Alice in Bangweer is – zoals de titel al doet vermoeden – geïnspireerd op het sprookje Alice in Wonderland. Het spektakel vindt plaats in het weekend van 17, 18, 19 en 20 oktober. De acteurs en actrices spelen vijf voorstellingen: elke avond een en op de zondagmiddag nog een matineevoorstelling.

Muziektheater Langweer voert het stuk uit. In de zoektocht naar een regisseur en stuk viel de keus op de 28-jarige Romke Gabe Draaijer, die onder andere bekend is van Tryater. Ook heeft de in Molkwerum geboren regisseur diverse Gouden Gurbe nominaties op zijn naam staan. Hij schrijft het stuk over de dwaaltocht van Alice speciaal voor Langweer.

Openluchttheater is niet nieuw voor het dorp. Muziektheater Langweer bestaat sinds 2008. “In 2009 was de eerste voorstelling in de sporthal. In 2012 was Oan de mar fan Langwar een groot succes. Deze vierde voorstelling wordt een van ander kaliber. Ditmaal speelt het stuk zich dus letterlijk in het dorp af, op vier verschillende locaties”, vertelt Michiel Blekkenhorst van Muziektheater Langweer. Wandeltheater in een wisselend decor vol beleving, muziek en sfeer

Grote namen: Eijsinga en Osinga

Het publiek wordt tijdens de tocht meegenomen in een fantasiewereld. “Ik combineer graag geschiedenis met maatschappelijke thema’s van nu of de historie van de plek. In Alice in Bangweer komen beide samen”, vertelt regisseur Romke Gabe.

De voorstelling start in de kerk in Langweer. Het publiek is te gast op de bruiloft van Hendrik van Eijsinga en Alice Osinga. “De Eijsinga’s en Osinga’s waren een paar eeuwen geleden grote namen in Langweer. Dat is de historische component. Ik baseer het stuk op Alice in Wonderland, omdat Alice in dit sprookje op zoek is naar wie ze is. Dat is waar dat verhaal voor mij over gaat. Zelf zit ik ook in een zoektocht: wat wil ik, waar wil ik naar toe, wat moet ik doen. Dat vind ik interessant en dat heb ik hier opgeplakt.”

Alice weet niet of ze het goed doet, op het goede pad zit. “Dat bracht bij mij de vraag op: ‘mag je het soms in het leven even niet weten? We moeten van alles. Maar mag je ook vertrouwen op het niet weten en wat levert dat op?”

Ook Alice twijfelt. Haar huwelijk met Hendrik is een soort uithuwelijking, zoals dat ging in die tijd. Maar is dit wat ze wil, is dit haar droom? Mag ze haar dromen volgen en wat zijn haar dromen dan? In de voorstelling gaat het publiek samen met Alice op zoek naar de antwoorden op die vragen.

Betoverende beleving

Na de openingsscène in de kerk gaat het publiek in drie groepen uiteen. Alice leidt de bezoekers langs verschillende locaties in Langweer. De regisseur wil Langweer tijdens het voorstelling omtoveren tot een heel andere wereld: “Denk aan een lichtjesstraat, een bloemenstraat…”, blikt hij mijmerend vooruit. “Het publiek moet constant in die betoverende beleving blijven. Het even niet over de boodschappen van morgen hebben, maar zich samen met Alice blijven verwonderen over wat er om ons heen gebeurt en kan gebeuren.”