Kaarten bestellen

Hoofdsponsors

Contact en informatie

Stichting Muziektheater Langweer

Secretariaat van Muziektheater Langweer:

Agnes Scheltinga: (0513) 436755,

Annemarie van Esveld: (0513) 418668

Michiel Blekkenhorst: 06-51427101

Email: muziektheater@hotmail.com

Telefoon: (0513) 436755

Bankrekening: NL46 RABO 0138.3817.55 t.n.v. "Muziektheater Langweer"

Nieuws

Bedankt Langweer! - 13-06-2015

Sterrenstof bedankt

“Een zwoele zomeravond, op een intieme lokatie en met een spannende combinatie van toneelspelers, muzikanten en artiesten. Dat hadden we als bestuur ongeveer voor ogen toen we in de winter van 2014 voor het eerst bij elkaar kwamen.” 

U weet het, dat waren de eerste zinnen in het programmaboekje. Nou, die zwoele zomeravonden die kwamen er. Donderdag 4 juni was prachtig. Vrijdag 5 juni was de eerste tropische dag van het jaar. En zo zwoel dat er een paar dikke klappen onweer volgden. Geen sterrenstof maar bliksemschichten op de ijsbaan!

Ook de voorstellingen op zaterdag 6 en zondag 7 juni waren zoals we ze ons hadden voorgesteld: we wilden een boeiende voorstelling, maar ook niet te zwaar. Een relativerende voorstelling, maar geen klucht. En een romantische voorstelling, maar geen sentimentele. En: spektakel.

Sterrenstof was een voorstelling waar we trots op zijn. Sterker nog, het was een voorstelling waar heel Langweer trots op kan zijn. Sommige mensen waren zichtbaar op het toneel. Anderen hoorbaar omdat ze in het orkest hun partijen speelden. Maar het grootste deel van zo’n spektakel zit achter de schermen. 

En dat is een zeer belangrijk deel. Ga maar na: sponsors die in vol vertrouwen de naam van hun bedrijf verbonden aan de voorstelling; donateurs die gul gaven; de horeca bedrijven die de handen ineen sloegen; vrijwilligers die er uren en uren van hun tijd in staken; denk ook aan Afke de regisseur, en aan de dirigent en de schrijver van het stuk. 

Hierbij willen we graag iedereen bedanken die (letterlijk of figuurlijk) een rol heeft gespeeld bij het mogelijk maken van Iepenloftspul Sterrenstof. Zonder jullie was het onmogelijk geweest om zo’n indrukwekkende voorstelling neer te zetten in Langweer. Ik hoop dat jullie er net zo van genoten hebben als wij. Bedankt en tot de volgende keer!

Michiel Blekkenhorst (voorzitter)
Namens het bestuur van Muziektheater Langweer

Laatste kans... - 07-06-2015

 

De laatste kans! Er zijn nog kaarten voor de voorstelling van vanavond. Kassa is open om kwart voor acht. Hier alvast een voorproefje van wat je niet kunt missen--of beter: gaat beleven... (foto's Piet Boertjens)

 

Sterrenstof 2015

Sterrenstof 2015

Sterrenstof 2015

Sterrenstof 2015

Sterrenstof 2015

Sterrenstof 2015

Sterrenstof 2015

Wilt u alle foto's zien, klik dan hier.

Meer foto's? Klik hier voor de foto's van Peter Visser.

Kaartjes kopen of omruilen? - 06-06-2015

Sterrenstof 1

Geachte toeschouwers!

Er zijn nog verschillende manieren om kaarten te kopen voor de voorstellingen van zaterdag 6 en zondag 7 juni. Aanvangstijd is in beide gevallen kwart voor 9. 

 

Zaterdag 6 juni, kaarten verkrijgbaar bij:

  • De kassa (vanaf 1945)
  • Supermarkt Langweer
  • Supermarkt Jumbo in Sint Nicolaasga
  • Kaarten van vrijdag omruilen voor zaterdag? Zie onder.

 

Zondag 7 juni (de uitgestelde voorstelling van vrijdag)

  • Kaarten voor zondag zijn niet te koop in de supermarkt. Wel kunt u kaarten reserveren door een mail te sturen naar aanmeldenmuziektheaterlangweer@gmail.com. Deze liggen dan op naam klaar bij de kassa.
  • Uw toegangskaarten voor de voorstelling van vrijdag 5 juni zijn geldig voor de voorstelling van zondag 7 juni. Gewoon bij de kassa inleveren.

 

Van vrijdag naar zaterdag?

  • Het is mogelijk uw kaarten voor de voorstelling van vrijdag 5 juni om te ruilen voor de voorstelling van zaterdag 6 juni, zolang de voorraad strekt. Als u wilt ruilen, stuurt u dan een e-mail naar: 

aanmeldenmuziektheaterlangweer@gmail.com

onder vermelding van:

Naam
Adres
Telefoonnummer
Het aantal kaarten dat u wilt omruilen.

Deze kaarten liggen dan op naam klaar bij de kassa.

 

Sterrenstof 2

(foto's Harry Nota, bewerkt door Yvonne Klooster)

Drie sterren in de krant! - 06-06-2015

"Ziet er fantastisch uit", schrijft de Leeuwarder Courant in de recensie van vandaag. Zelf meemaken? Kom naar de voorstelling op zaterdag of zondag.
 

Leeuwarder Courant

VRIJDAG AFGELAST - 05-06-2015


Geachte bezoekers.

Het weer laat zich moeilijk voorspellen. Door de heftigheid van de buien, de wind en het onweer heeft het bestuur besloten dat de voorstelling van vrijdag 5 juni niet door kan gaan.
 

De voorstelling van vrijdag wordt verplaatst naar zondag 7 juni. 
 

Uw toegangskaarten voor de voorstelling van vrijdag 5 juni

zijn geldig voor de voorstelling van zondag 7 juni.

De aanvangstijd blijft 20:45 uur.

 

Het is mogelijk uw kaarten voor de voorstelling van vrijdag 5 juni om te ruilen 

voor de voorstelling van zaterdag 6 juni, zolang de voorraad strekt. 

 

Als u wilt ruilen, stuurt u dan een e-mail naar: 

 

aanmeldenmuziektheaterlangweer@gmail.com

 

onder vermelding van:

 

Naam

Adres

Telefoonnummer

Het aantal kaarten waarom het gaat."

 

Premiere iepenloftspul Sterrenstof 4 juni 2015 - 05-06-2015

LANGWEER - Het zomerse weer komt voor de mensen die betrokken zijn bij Iepenloftspul Sterrenstof in Langweer als geroepen. Donderdagavond was de première van het stuk en die verliep onder prefecte omstandigheden. ,,Het publiek was enthousiast, de muzike fantastisch en ook de spelers waren zeer tevreden", vertelt een trotse voorzitter Michiel Blekkenhorst.

Verder lezen? Klik hier!

 

Bekijk hier de foto's van de première voorstelling:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.360941924099192.1073741839.288410231352362&type=1

 

Generale Repetitie - 03-06-2015

Sfeer proeven vlak voor de generale repetitie.... De spanning stijgt, iedereen heeft er zin in! Straks gaat het gebeuren...
Muziektheater op z'n best! De band oefent nog een keer...
Het klinkt goed!

 

 

Interview LC - 30-05-2015

En ook de Leeuwarder Courant weet Sterrenstof te vinden. Als je nog geen kaartjes hebt gekocht wordt het wel tijd, er zijn al veel kaarten weg! Online bestellen op www.muziektheater-langweer.nl. Of gewoon bij het boodschappen doen: supermarkt Langweer of Jumbo in St Nyk. Of bij een biertje in de plaatselijke horeca!

Repetities op locatie in volle gang - 28-05-2015

Interview met regisseur Afke - 27-05-2015

Mooi interview met onze regisseur Afke Hepkema in het Friesch Dagblad van vandaag. En voor iedereen die nog geen kaartjes heeft gekocht: wacht niet te lang. Sommige avonden gaan hard! Koop je tickets op deze website, bij de supermarkt in Langweer, de Jumbo in St. Nyk of bij de horeca in Langweer.
 

Interview FD

 

 

Feest na de voorstelling - 16-05-2015

Een mooie voorstelling kan niet zonder gezellig napraten. Over dat mooie muziekstuk, die ontroerende scene, die adembenemende act van de artiesten. Uiteraard is daar alle ruimte voor.

Na de voorstellingen op 4, 5 en 6 juni is er muziek in de feesttent op de ijsbaan, bij het podium. DJ Walter draait gezellige muziek en de plaatselijke horeca ondernemers van Langweer trekken samen alles uit de kast voor een gezellige avond.

Feest onder de sterren!

Stars party

Met dank aan onze horeca partners, klik op de naam om naar de website te gaan:

Brasserie Anders 
Café Het Wapen van Langweer
Eetcafé De Drie zwaantjes
Restaurant Noflik Langwar 
Café De Tapperij
Snackbar 't Hoekje
Catering Waal Friesland
Café De Wielen Langweer

Primeur! - 20-04-2015

Zondag 19 april was in een zonovergoten Langweer de eerste repetitie van het iepenloftspul Langwar een feit. De hele week is er druk gebouwd aan het decor en nu konden de spelers los! Oefenen in de openlucht ging de spelers goed af, regisseur Afke Hepkema was in haar element. Zo komen alle stukjes van de ‘Sterrenstof’ puzzel langzaamaan steeds dichter bij elkaar. Nog een paar weken en de spelers mogen gaan ‘knallen’ voor het publiek!

   

   

   

   

   

   

Eerste keer live - 05-04-2015

Op zaterdag 4 april liet ‘STERRENSTOF’ voor het eerst ‘live’ van zich horen en zien met een 

promotie in het eigen dorp Langweer. Twee spelers uit het iepenloftspul liepen in kostuum en 

hoog boven de mensen door de Buorren. Op de passantenhaven was muziek te horen en 

werden flyers uitgedeeld. De eerste kaarten werden verkocht, een nieuwe sponsor werd 

binnengehaald! Een prima start van de promotie-activiteiten die gepland staan!

 

     

     

Muziekrepetities begonnen - 11-01-2015

De toneelspelers repeteren al elke weken. Nu zijn ook de leden van de band van Sterrenstof begonnen. Op zaterdag 10 januari kwamen zo'n dertien muzikanten bij elkaar bij Zeilmakerij Nieuwenhuis (waarvoor dank!) om te oefenen. 
 

Repetities

Onder leiding van dirigent Hans Jonker was er aandacht voor maat, melodie en natuurlijk plezier! Kijk hier voor meer actiefoto's....

Laat de Rabobank Sterrenstof sponsoren - 10-12-2014

 

Bent u lid van de Rabobank? En wilt u Muziektheater Langweer steunen zonder zelf geld uit te geven? Dat kan nog de hele maand december. 

 

 

De Rabobank is bezig met een sponsoractie. Zoals elke bank hebben ze een grote sponsorpot. Dit keer hebben ze besloten om de leden inspraak te geven over waar het geld aan wordt besteed. Leden mogen hun stem uitbrengen op hun eigen club of vereniging. De Rabobank maakt dan 5 euro per stem over. Snel verdiend!

 

Dus als u het Iepenloftspul 2015 wilt steunen, ga dan naar: Laat de Rabobank Sterrenstof Sponsoren. Daar kunt u uw gegevens invullen, kiezen voor Muziektheater Langweer (code RLS237) en dan krijgen wij 5 euro van de Rabo voor elke stem (bent u nog geen lid, dan kunt u dat worden). Bij voorbaat dank. De actie loopt tot 31 december 2014...

De magie slaat over - 12-11-2014

Ons Iepenloftspul van 2015, met de titel Sterrenstof, draait om liefde en illusie. De magie in het theaterstuk begint ook over te slaan op het dorp. Mensen beginnen elkaar te vinden, voor en achter de schermen. In de bovenzaal van de Drie Zwaantjes repeteren de spelers wekelijks trouw hun tekst. Aan keukentafels praten bestuursleden over financiering, decor en kaartverkoop. En in de Buorren slaan kroegbazen de handen ineen om een mooi feest neer te zetten.

Zoals gezegd, een openluchtspel kan niet zonder het dorp. Veel mensen dragen hun steentje bij. Dankzij een oproep in het vorige dorpsblad heeft een ervaren choreografe uit het dorp zich gemeld. We zoeken nog steeds een oude vouwwagen die we mogen gebruiken in het decor.

Ook zoeken we nog dorpsgenoten die het leuk vinden om mee te denken over de PR van het openluchtspel. Stukjes schrijven voor de websites, ludieke acties bedenken, een mooie flyer ontwerpen: het kan allemaal in deze werkgroep. Sterrenstof komt naar je toe deze zomer! Iedereen die het leuk vindt om mee te werken (of nog vragen heeft), kan zich melden op muziektheater@hotmail.com.

Dat is ook het e-mailadres als u ons financieel wilt steunen. Geld rechtstreeks overmaken mag natuurlijk ook, als sponsor of donateur, op onze bankrekening NL46 RABO 0138.3817.55 t.n.v. “Muziektheater Langweer”. Er zijn speciale sponsorpakketten met vrijkaarten. "There is magic in the air..."

 

De titel: Sterrenstof... - 25-10-2014

 

De titel is van het openluchtspel is bekend...: "Sterrenstof" 

Iedereen wil in het leven graag stralen als een ster. En iedereen wil genieten van de warmte die sommige mensen uitstralen. Die liefde en bewondering stralen en fonkelen als glitter dat je in je handpalmen koestert. Maar als je te dichtbij komt en te hard blaast kan alles vervliegen. Dan dwarrelen je dromen ongrijpbaar als sterrenstof door de lucht...

 

De repetities gaan van start - 21-10-2014

De opkomst kan niet beter, iedereen is er. De bovenzaal van de Drie Zwaantjes zit vol. Alle spelers van het Iepenloftspul Langwar 2015 hebben het script in hun handen.
 

Repetitie

Vanavond is de eerste repetitie en maakt iedereen kennis met elkaar. Ze zullen de komende maanden nog veel ervaringen met elkaar gaan delen! Klik hier om een korte impressie met meer foto's te bekijken...

De cast is compleet! - 07-10-2014

Alle rollen zijn toegewezen, de scripts worden gedrukt. Kijk hier voor de volledige lijst met spelers. En nu...repeteren!

 

Update & spelers gezocht! - 07-09-2014

Je merkt het in het dorp: het Iepenloftspul 2015 begint te leven. De organisatie komt regelmatig bij elkaar en maakt plannen voor het ontwerp van decor en kostuums. Vrijgevige donateurs en sponsors weten de weg al te vinden naar ons bankrekeningnummer (al zijn we er nog niet, uiteraard. Klik hier.) Iedereen reageert enthousiast. Goede ontwikkelingen op weg naar juni volgend jaar. 

Ook inhoudelijk is er veel in beweging. De muzikanten maken zich op voor hun eerste kennismaking. Regisseur Afke en schrijver Jules schaven aan de laatste versie van het script. En, niet te vergeten, de eerste audities hebben plaatsgevonden. 

Audities
Op dinsdagavond 2 september was iedereen die zich had aangemeld samen gekomen in de bovenzaal van de Drie Zwaantjes. Koffie, stukje oranjekoek: toch wel spannend altijd, zo’n auditie. In totaal waren er zo’n tien mensen gekomen voor de eerste auditie. 

Op basis van wat tekstflarden uit het stuk en regie-aanwijzingen van Afke kropen ze in de huid van ondermeer Klaas, Mira, de wethouder of Elise—enkele rollen uit het stuk. Namen die u in de komende maanden vaker zult horen…

Nagelbijtend zaten de toneelspelers tot de vrijdag erna achter de computer, benieuwd welke rol ze zouden krijgen. Hieronder staat de rolverdeling. 

Personages en rolverdeling
Klaas Wekker, illusionist – Theo Jager    

Mira Wekker–Stuijt, vrouw en assistente van Klaas – Annemarie van Esveld

Opa, vader van Klaas (vroeger conferencier) – Peter Visser

Sjaak, jongere broer van Klaas (een witte clown) – Timo Huitinga

Sytske Draisma, de nieuwe vriendin van Klaas – Fokje Eekhof 

Eildert Draisma, Sytske’s vader – Geert van der Schaaf 

Jildou Siemersma, eigenaresse van de snackbar – Dianet de Jong 

Elise Wiegman-Krijger, vrouw van Wilbert – Heleen Smit 

Leila (artiest) – Marissa Visser

Artiest – Monique Waterlander

Artiest – Steven Visser

Feikje (vrijwilliger) – Monique Waterlander

Jantsje (vrijwilliger) – Roos Roelofsen  

Pianist en spreekbuis van de band – Ulrike Boertjens

 

Nog in te vullen

Wilbert Wiegman – wethouder,  ongeveer tussen de 30 en 50 jaar

Agent Beintema (leeftijd niet belangrijk)

Werkman Goert (leeftijd niet belangrijk)

Werkman Jelle (leeftijd niet belangrijk)

Werkman Jaap (leeftijd niet belangrijk)

Artiesten

 

Meer info…
Zoals u kunt lezen, zoeken we nog enkele enthousiaste spelers. Het gaat nog om één grote rol en een aantal hele leuke dynamische (en onmisbare!) ondersteunende rollen. Meld u aan op muziektheater@hotmail.com

Impressie van de audities... - 03-09-2014

Dinsdagavond 2 september, de bovenzaal van de Drie Zwaantjes. Wat is het elke keer toch weer bijzonder om te zien hoe mensen letterlijk in een andere rol kunnen stappen. Indrukwekkend om te zien hoe de eerste groep spelers kennis maakte met het stuk dat we volgend jaar juni spelen. 

Hieronder twee korte impresses. Voor mensen die graag willen spelen maar nog twijfelen: neem contact op via muziektheater@hotmail.com. We kunnen nog mensen gebruiken (zie onderaan deze pagina voor de rollen).

 De spelers van gisteravond zullen bevestigen: het wordt mooi!

 

Afke regisseert..

 

In de spotlights...

 

 

 

 

 

 

 

Sterren kunnen zich melden... - 22-08-2014

Op dinsdag 2 september zijn de eerste audities voor het Iepenloftspul. Er hebben zich al een aantal uitstekende en enthousiaste spelers gemeld. Dank, daarvoor. Om de cast compleet te krijgen zijn we nog wel op zoek naar een aantal mensen. Er zijn vooral nog een paar mooie mannenrollen die verdeeld moeten worden. Kijk hier voor meer informatie en waar je je kunt opgeven (muziektheater@hotmail.com). En voor de heren Damon, Clooney, Pitt: helaas. Langweerder sterren gaan voor...
 

Audities! - 23-07-2014

Een openluchtspel organiseren, dat kan niet zonder vrijwilligers en toneelspelers. Uit ervaring weten we dat er in Langweer uitstekende acteurs en actrices wonen. Omdat veel geïnteresseerden willen weten of  het om grote of kleine rollen gaat, leek het ons goed om even een iets beter inkijkje te geven in wat we zoeken.

 

Ten eerste de periode waarin wordt geoefend. Vanaf begin oktober tot en met december (2014) zal er veel in deelrepetities gewerkt worden. Dat betekent dat de spelers niet elke repetitie aanwezig hoeven te zijn. Vanaf januari (2015) repeteren we elke dinsdagavond. En dan, hoe dichter we bij de première in juni komen, ook een paar zaterdagmiddagen.

 

Dan de leeftijd. De leeftijd van de personages zie je hieronder. Het hoeft niet precies te kloppen. De speler of speelster kan zelf dus iets jonger of ouder zijn.

 

Wat zoeken we?

 

Grote rollen

1 man;  tussen de 40 en 50 (personage: illusionist)

1 vrouw; tussen de 35 en 50 (de vrouw en tevens assistente van de illusionist)

1 man; tussen de 30 en 50 (wethouder)

 

Middelgrote rollen

1 vrouw; tussen de 30 en 50 (de vrouw van de wethouder)

1 vrouw; tussen de 20 en 30 (een Langweerder jonge vrouw)

1 man; 65 + (de vader van de illusionist)

1 man; tussen de 25 en 35; speelt clown (het broertje van de  illusionist)

1 vrouw; leeftijd onbelangrijk. (de eigenaar van de snackbar, zingt twee liedjes)

 

Kleine rollen

1 man; 50+  (de vader van het langweerder meisje)

6 rollen; man of vrouw en leeftijd onbelangrijk

 

Circusrollen (8 of meer)

Dat is heel divers: van 15 tot de leeftijd waarop je je nog fit voelt.  We zullen de acts aanpassen aan wat mogelijk is met veel trainen onder professionele begeleiding. De trainingen zullen in overleg op een middag of avond plaatsvinden. Vanaf begin maart zijn de acts onderdeel van de reguliere repetitie en zal het op dinsdagavond zijn.

 

Voor de muziek

vocalisten (man/vrouw)

paukenist

synthesizer muzikant

drummer

koperblazers

 

Goed om te weten

De repetities zijn op zaterdag aan het eind van de middag. Jongeren kunnen dus gewoon eerst voetballen!

 

Waar moet ik me melden als ik mee wil doen?

Afke Hepkema:  (0513) 797765  afkehepkema@gmail.com

Of: het secretariaat van Muziektheater Langweer: Agnes Scheltinga (0513) 436755      muziektheater@hotmail.com